Værktøjer

Sidst opdateret
26. februar 2005

Hvad har du brug for .......?

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 
For at begynde at lave dine egne web-sider til Internettet skal du som minimum have følgende:
 1. En simpel tekst-editor - f.eks Notepad hvis du vil skrive HTML-koderne i hånden. (i Windows  Start ->Programmer -> Tilbehør ->Notepad / Notesblok) 

  eller

   
 2. en HTML -editor, dvs. et program hvor de fleste HTML-koder indsættes ved blot at klikke på ikoner etc. - ligesom du gør i f.eks. Word. Der findes et utal af HTML-editorer, nogle er Freeware andre Shareware og andre koster flere tusinde kroner.

  En meget populær html-editor er
  FrontPage 2000 /2003 som er en del af Microsofts Office-pakke 2000 eller 2003.
  For at lave flotte hjemmesider er det ikke nødvendigt at have FrontPage 98/2000. Fordelen ved FP 98/2000 er at alle funktioner er integrerede / automatiserede, således at man ikke behøver have nogen kendskab til HTML- koder for at lave web-sider. Jeg mener det både er godt og skidt. Men mere herom på kursus.

 3. en browser - f.eks MS Internet Explorer ver. 6.x 
 4. et FTP-program ( File Transfer Program) som anvendes til at uploade dine web-sider ( HTML-filer) til Internettet
 5. være tilsluttet en internetudbyder som tilbyder dig plads til dine websider på deres server. - hertil har du et brugernavn og password som skal anvendes for at få adgang til serveren.
 6. Et billedredigeringsprogram - der er flere at vælge imellem , men jeg vil anbefale dig programmet PolyView.
Gratis...

HTML-editorer og FTP-programmer kan hentes som freeware eller shareware hos bl.a. www.tucows.com , eller på databladenes CD-rom'er.

 
© Otto leholt

Til top af siden