Søgemaskiner

Sidst opdateret
26. februar 2005

Kataloger og søgemaskiner

Hvis du blot uploader din hjemmeside til web-serveren, vil du formentlig aldrig modtage et eneste besøg fra andre end dine venner og bekendte som evt. kender adressen på din web-side.
Vil du have besøg på siden , er du nød til at gøre reklame for dine web-sider. Der er flere måder at gøre dette på.
  1. Find andre sider på nettet som har relation til dine sider, og aftal med webmasteren her, at I laver links til hinandens sider.
  2. Opret et elektronisk visitkort eller signatur på dine e-mails, så alle e-mail du sender indeholder en henvisning til din web-side.
  3. Registrer dit web-site på  søgemaskinerne og web-katalogerne

Om den sidste mulighed handler det følgende. 

For at andre skal kunne finde din webside på World Wide Web er du nød til registrere dit web-site på en søgemaskine eller et web-katalog.
Kataloger:

Du kan tilmelde dit web-site til følgende danske kataloger:

www.yahoo.dk
www.jubiii.dk
www.kvasir.dk

På ovenstående sider skal du kigge efter 'Tilføj / ret web-side' og derefter indtaste enkelte oplysninger om dit web-site. 

I www tidlige historie - dvs. starten af 1990érne , fantes der ingen registrering af hvad www indeholdt af web-sider. I 1994  begyndte to unge studerende at lægge deres links til forskellige hjemmesider ud på www. Det blev starten på firmaet www.yahoo.com . Yahoo er et eksempel på et web-katalog, idet man her har lavet en emneopdelt katalog over web-sites. I starten blev alle sider i katalogerne registreret manuelt !

I dag tilmelder man sig kataloget og efter at dit web-site er blevet vurderet af af det pågældende web-firma, bliver dine sider optaget i kataloget under den / de relevante kategorier. Bemærk at du selv skal angive hvilke underkategori dit web-site skal registreres under. Fra du lader dine sider registrere og til dine sider optræder i kataloget vil der normalt nogle uger. Denne service er gratis. Der findes mange danske og ikke mindst udenlandske web-katalogeret, her er kun nævnt de mest kendte danske kataloger.

Du kan selvfølgelig også tilmelde dig til de udenlandske kataloger og søgemaskiner. De mest kendte er: www.yahoo.com, www.altavista.com , www.hotbot.com, www.infoseek.com, www.lycos.com, www.webcrawler.com

Hos Add Me! kan du gratis lade dine sider registrere på en række  udenlandske web-kataloger og søgemaskiner.

Hvis du har et kommercielt web-site, som også henvender sig til udenlandske kunder, kan det måske svare sig at blive registreret hos www.submit-it.com , hvor du for 59 $ årligt , bliver tilmeldt over 400 kataloger og søgemaskiner.

Søgemaskiner I katalogerne registreres dit web-site kun hvis du aktivt lader dig registrere i disse. Søgemaskinerne fungerer på en anden måde. Søgemaskiner - også kaldet robotter eller webspiders, er programmer som døgnet rundt 'surfer' rundt på nettet, ved at følge links fra den ene side til den næste. Når 'robotten' kommer til en ny side laver et index over alle web-sites sider og deres indhold. Bemærk at søgemaskinerne finder kun din side hvis der fra din side er links til andre - eksterne - websider, eller hvis andre registrerede web-sider henviser til din side. Når en søgemaskine én gang har besøgt dine sider , vil den senere vende tilbage for at se om der er sket ændringer på siderne, og dernæst indexere disse ændringer.     
Læs også om Meta tags
 
© Otto leholt

Til top af siden