Rediger websted

Sidst opdateret
26. februar 2005

 

Rediger websider med CSS

  Her et par tip til hvis du vil opdatere et eksisterende web-site med CSS. Der kan være tale om et web-site du selv har lavet eller et web-site som er lavet af en tidligere ansat eller lign.
 
Opret en kopi af websitet
  • Først skal du downloade hele web-sitet til din pc'er. Hertil anvender du et FTP program.
  • Opret en mappe på din harddisk - gerne under dokumenter - mine websteder, som du kalder 'kopi af originalt website'.
  • Opret endnu en mappe som du kalder 'test_kopi af website'
    Vær omhyggelig med at du får alle mapper og filer ned - så dit kopi er helt identisk med mappe og fil strukturen på webserveren.

Hvorfor to kopier? Det ene kopi (kopi af org websted') gemmer vi blot som en sikkerhed kopi så du til hver en tid kan genetablere det gamle web-side. Den anden kopi er dit arbejdskopi, hvor du kan opdatere og redigere web-sitet. Når du herefter uploader til webserveren overskrives jo de eksisterende filer på serveren, derfor er det praktisk at du har et kopi af originalerne om noget skulle gå galt.
 

Se websted på lokal PC. Dernæst bør checke m web-sitet kan ses fra din lokal pc'er. Dvs vises alle dele af web-sitet rigtigt når du åbner det fra dit kopi på egen pc'er ?

Hvis ikke - så er forklaringen givet vis at der anvendes server-funktioner på web-sitet, som ikke er installeret på din pc. Det kan f.eks dreje sig om databaser, programmeringsprog som ASP , Visiual Basic etc.  I så fald bør du søge yderligere hjælp inden du begynder at ændre mere i webstedet.
 
Se et eksempel næste side kan du se et eksempel på hvordan f.eks en tabelstruktur udskiftes med CSS.
   
© Otto leholt

Til top af siden