Inline CSS

Sidst opdateret
26. februar 2005

 

 

 

 

Inline-elements

<span>

Inline Style Sheet

Inline style sheets bruges når man på en enkelt webside skal bruge en formatering som er anderledes end angivet i f.eks. det globale stylesheet.

Lad os som eksempel tage at jeg ønsker at fremhæve enkelte dele af teksten i det foregående eksempel.

<span style="background-color:yellow; color:red">
her følger teksten og jeg afslutter med </span>

Her har jeg ændret baggrundsfarven og textfarven for den del af min tekst som omsluttes af koden <span.......> og </span>.
Se eksempel
 

Bemærk at der ikke er noget linje skift eller lign omkring den fremhævede tekst. Det skyldes at container-tag'et < span > er et såkaldt 'inline-element'

 

Block-elements

<div>, < table> , <p>

Jeg kunne også have brugt <p> eller <div>  som container-kode til mit inline-style.

Det ville se sådan ud med < div > Halløjsa .. hva er der sket. Kan du se forskellen..? Teksten som er omfattet af mit inline style komme nu til at stå på en ny linje.

Det skyldes at < div > er det man kalder et BLOCK -element. Dvs. at hvor et blok-element indsættes på websiden vil der automatisk blive et linjeskift før og efter elementet. Andre block-elments er <table> og <p>

Selvom ovenstående var kort ..meget kort fortalt, så er det ikke mindre vigtigt. Specielt det med inline og block-elementer. Husk det! Hvis du f.eks en dag prøver at placere to tabeller ved siden af hinanden .. det kan man ikke, for < table > er netop et 'Block-element'.

 

© Otto leholt

Til top af siden