HTML

Sidst opdateret
26. februar 2005

 

Historien :

Hyper Text Markup Language (HTML)

HTML (Hypertext Markup Language) blev udviklet i 1990 af en fysiker ved CERN laboratoriet, hvor man også året før havde udviklet World Wide Web. I 1991 var det ligeledes CERN-forskerene som skabte prototypen på den første web-browser (Mosaic).

I starten af 1990'er kommer de første grafiske browsere og styresystemer, som nu gjorde det muligt at vise formateret tekst, billeder og grafik på WWW.

Du kan læse mere om HTML og www's historie hos www.w3.org/pub/WWW/History.html
 

Hvad er HTML

 

 

tags

HTML er ikke et programmeringssprog, og du vil blive overrasket over hvor nemt det er at lave en web-side. HTML er derimod et tekstmarkeringssprog, hvor man med indsættelse af nogle få simple koder i et tekst dokument, kan du vist formateret tekst, billeder og grafik i en web-browser. Lidt som du måske husker det fra tekstbehandlingsprogrammet WordPerfect ;-)

HTML koderne benævnes tags, som omslutter den tekst der skal vises , formateres etc.
Et HTML-tag kan se sådan ud <b>teksten her bliver fed</b>.
Et andet eksempel <font color="red">teksten bliver rød</font>

Alle html tags er omgivet af de såkaldte container-tegn:
mindre end < og større end > . et andet princip i HTML-kodningen ses allerede her, nemlig at tags åbnes med <...> og lukkes derefter med
</ ..> . Der findes knap 100 forskellige tekstmarkeringskoder (HTML-tags), men du skal behøver kun kende ganske få heraf (i denne omgang).
At lave hjemmesider kræver ikke andet end en tekst-editor, en browser til at se resultatet, lidt hjælp og vejledning og så i øvrigt god tid ;-)

 

Standarder

Siden 1990 er der udviklet nye versioner af HTML-koderne.
World Wide Web konsortiet (www.w3c.org ) er ansvarlig for fastlæggelsen af standarderne i HTML. Den nuværende version er HTML 4.1

HTML er platforms-uafhængigt, dvs. at html-sider kan vises på alle typer at styresystemer.
 

Næste side Gå nu videre til næste side u
 
© Otto leholt

Til top af siden