indsæt billeder

Sidst opdateret
26. februar 2005

 

Indsæt grafik

  Der er flere måder at indsætte grafik på din web-side.
  • Højreklik på et grafik element på en anden webside, og vælg  'Copy'. På din web-side i FrontPage editor højreklikker du og vælger  Paste (Ctrl +V)
  • kopier en grafikfil fra din PC - f.eks med Stifinder , og indsæt den i FrontPage Editor
  • Du kan også bruge FrontPage Editor  'Insert -> Image'
    du får da vist nedenstående dialogboks på skærmen:
Dialogboksen 'Image'

Når du opretter et web-site i FrontPage opretter FP  automatisk mappen 'Image'.

Hvis du har grafikfiler i mappen markerer du den fil du skal bruge og klikker OK.

Du kan også fra dialogboksen 'Image' søge en grafikfil på www eller på din PC'er ved at bruge Stifinder-ikonet, samt indsætte ClipArt fra dialogboksen.
wpe1.jpg (29747 bytes)
folder03.gif (1336 bytes) Image mappen

 

 

Man bør altid gemme sine grafik filer i en særskildt mappe. Når du opretter et web-sted i FrontPage opretter FrontPage automatisk mappen 'image'. Mappen ligger som en undermappe i din web-mappe. Almindeligvis på stien C:/ FrontPage Webs/Content/din-web/image/.
Hvis du kopiere grafikfiler til image-mappen mens dit FrontPage web er åbent , vil du ikke se kunne se filerne i image-mappen. Du skal først gå til FP Explorer og her vælgge Refresh (F5) - herefter vil du kunne se grafik filen i images-mappen.
diskett2.gif (1552 bytes) Gem Hvis den grafikfil du indsætter på din webside i  FrontPage Editor, ikke på forhånd lå i image'mappen , er der vigtigt at du straks gemmer din web-side. Når du klikker på Save i værktøjslinjen iFP Editor får du dialogboksen 'Save Embedded Files'  på skærmen :
To ting skal du  være opmærksom på her:.

Rename: du kan ligeså godt give din grafik fil et beskrivende navn- så du kan finde / genkende filen igen. Klik på 'Rename' for at omdøbe filen til et mere beskrivende filnavn.

Change Folder:
Vælg også at gemme grafik/ billeder i Images mappen.

wpeD6.jpg (18720 bytes)
Grunden til at det er vigtigt at du får gemt dine grafikelementer i image-mappen, er at du ellers ikke kan være sikker på at de også vises når du uploader din side til web-serveren. Hvis du f.eks indsætter en grafik filsom du har liggende på windows skrivebord , vil HTML koden f.eks henvise til stien <imgsrc="../../..WINDOWS/Skrivebord/picture03.gif"> .
I det øjeblik du gemmer filen i image-,mappen med dialogboksen 'Save Embedded Files' , ændres HTML koden til <imgsrc="image/picture03.gif"> .
j0299549.wmf (8782 bytes)Husk ...! Husk : at filnavne og mappenavne altid skal skrives med små bogstaver. Hvis dine grafik-elementer ikke vises på web-siden  efter du har uploadet til serveren, er det meget sandsynlig at det skyldes problemer med fil-og/eller mappenavne.

 

 

 
© Otto leholt

Til top af siden