formularer

Sidst opdateret
26. februar 2005

Interaktivitet med dine besøgende

Formularer Traditionelt har web-sider været envejskommunikation, hvor den besøgende fik præsenteret forskellige oplysninger på en webside. Anvendelsen af formularer er den mest almindelige måde at skabe en interaktiv web-side med tovejskommunikation.
I en formular vil den besøgende kunne indtaste oplysninger - f.eks til en gæstebog. Oplysninger vil derefter blive behandlet af web-serveren ; enten sendes de indtastede data med en e-mail, eller indskrives i en database eller vises på en anden web-side. 

En formular består af et eller flere af følgende formular- elementer:

One-line textboks
(Tekstboks)

Scrolling teskbox
(rullende tekstboks)

Checkboks
(afkrydsningsboks)

Radio-Button
(alternativknapper)

Drop-Down Menu
(rulleliste)

Push Button
(trykknap)


Forms Toolbar

Det er - som alt andet - nemt at indsætte formularfelterne med FrontPage 98. Du vælger de enkelte formularfelter fra værktøjslinjen Forms toolbar , under menulinjen View. Hvergang du indsætter et formularfelt indsættes samtidigt to Push Buttons : Submit og Reset.

Disse bør du slette og tilsidst i formularen indsætter du to Push Buttons og giver dem værdien  'Submit' og 'Reset'. Dette gør du ved at højreklikke på din Push-button, og vælge 'Form Field Properties' og som Type vælge h.h.v. Submit og Reset.

Eksempel :

 

FrontPage Extensions Og nej - det virker bare ikke . Årsagen er den enkle at anvendelsen af formularer i FrobtPage kræver at web-serveren understøtter FrontPage Extensions, og det gør de færreste , om nogle .. , gratis web-servere. Heller ikke de de almindelige internetabbonementer hos TeleDanmark , Get2Net, CyberCity m.fl , understøtter FrontPage Extensions. Hertil kræves et professionelt abbonement hos en internetudbyder. Et sådan abbonement kan koster flere tusinde kr. om måneden.
   

 

© Otto leholt

Til top af siden